Japansk mat i Stockholm

I Stockholm och dess närområde hittar vi strax under 160 japanska restauranger, enligt Trip Advisor. Vi kan rimligtvis inte uttala oss om samtliga av dessa, men vi har trots allt besökt några av dem – och nedan hittar ni våra tankar beträffande de besöken. 

 

Frantzén

Serverar: Japansk och skandinavisk mat
Adress: Klara Norra Kyrkogata 26 (Stockholm)

Många gäster beskriver denna restaurang och den tillhörande upplevelsen som perfektion, lyx och/eller en överlägsen kulinarisk upplevelse. Och jepp – vi håller med. När vi var på plats skötte personalen sig utmärkt, och de japanska grillrätter (inkl. yakiniku) som beställdes in höll en mycket bra klass.

Mer specifikt finns det ingenting att klaga på: maten är god, personalen är trevlig, prisläget är inte alltför saltat och restaurangens fysiska läge är det inte heller något fel på. Vi rekommenderar Frantzén helt och fullt, och anser att ni bör besöka restaurangen.

Tips: Las Brasas serverar wagyu i Stockholm

 

Weidao

Serverar: Asiatisk, thailändsk och koreansk mat
Adress: Vasagatan 7 (Stockholm)

Weidao bör beskrivas som en mycket populär innerstadsrestaurang, då nästan alla kunder verkar vara nöjda med det de har att erbjuda. Servicen beskrivs vara god, så även maten och stämningen.

När vi besökte restaurangen var den full till bristningsgränsen, men trots det fick vi alla rätter vi beställt inom en rimlig tid. Maten var dessutom smakrik samt bra kryddad, och hela upplevelsen får därför ses som tillfredsställande. 

 

Minako Sushi

Serverar: Sushi, och alla tänkbara japanska rätter
Adress: Västmannagatan 48 (Stockholm)

På Minako Sushi hittar ni inte ”bara” fiskrätter, utan även en lång rad japanska rätter, som många inkluderar grillat kött. I skrivande stund har de dock inget alkoholtillstånd, så törsten får ni släcka med läsk och vatten. 

Vi har besökt restaurangen vid ett flertal tillfällen, och varit lika nöjda – precis varenda gång. Maten smakar som den ska, servicenivån är perfekt och som vi tidigare nämnt är det inget fel på bredden, då det finns mer än bara sushirätter.

 

Indio Kitchen

Serverar: I huvudsak japansk och persisk mat.
Adress: Kocksgatan 45 (Stockholm)

Indio Kitchen är förmodligen mest kända för sin sushi, men även här finns det fler rätter som får smaklökarna att dansa. Personalen beskrivs vara trevlig, snabb samt kunnig – men prisläget är förmodligen något högt för att man ska kunna äta där dagligen. Utöver det beskriver många kunder att både råvarorna samt rätterna smakar finfint, så kraven var minst sagt stora i samband med att vi på redaktionen ändrade scenen.

Nåväl. Vad tyckte vi då? I korta drag håller vi med alla andra tyckare. Personalen,  atmosfären och i synnerhet maten, är helt perfekt. Vi vill därför passa på att rekommendera Indio Kitchen till alla läsare. 

Tillägg: Vi samarbetar inte med några restauranger eller krogar. Våra bedömningar är just det, våra – och det vi kan därför inte garantera att ni blir nöjda om ni väljer att besöka någon eller några av de krogar som nämnts i artikeln.